Tilbage

  .

Jeg havde tabt den gamle kniv. Nu måtte der en ny til. En tyk og frisk enebærgren endte efter to dage i værkstedet  som knivskaft. 

Et 5 og 7 mm bor lavede hullet til knivfæstet. Noget to- komponentlim satte klingen på plads. Ved hjælp af en papirskabelon (se forneden) lagt på træstykket fra oven og fra siden fik kniven hurtigt den rigtige form. Med en grov træfil formede jeg skaftet og derefter brugte jeg en  jernfil for at spare slibetid og sandpapir. Så gjorde jeg skaftet glat med sandpapir 80 og 120. Vand på og træårerne rejste sig for sidste gang. En sidste slibning med 120 og træet føltes som nybarberet. Linolie lukker porerne og holder snavs på afstand.

  Birk


Knivskeden elsker jeg at lave i træ. Denne gang valgte jeg birk. Jeg lagde kniven på birkestykket og tegnede knivskeden ca. 6 mm tykkere end  kniven. Herefter lavede jeg en papskabelon (se forneden) af skeden forfra og fra siden. Da jeg havde udhulet begge birkehalvdele og kniven passede, kunne jeg lime skeden sammen med vandfast trælim. 

Efter nogle timer lagde jeg papstykkerne på knivskeden og snittede (med min nye kniv) formen ud. Så manglede der kun træ- og jernfil, sandpapir, vand og linolie.

Jeg skar en fordybning til halvdelen af læderstroppen, så den ikke stak så langt ud.


En børnekniv med afrundet spids.

En børnekniv med afrundet spids og fingerbeskyttelse.

En kniv til min kone.