Skov og miljø

Samer Friluftsliv Andet

Skov og Miljø

www.natur-vejleder.dk "En Naturvejleder er den der ude i naturen - ofte iført grønne gummistøvler - går forrest for en større blandet flok - "Det eneste der er fælles for naturvejledere i Danmark, er at de har gennemgået Skov- og Naturstyrelsens efteruddannelse som Naturvejledere og derved erhvervet sig ret til at bruge Uglen som "varemærke". Læs mere på…..

www.friluftsraadet.dk Friluftsrådet er en paraplyorganisation for 94 organisationer inden for friluftsliv, natur og miljø. Rådet varetager både organisationernes og enkeltpersoners interesser og forsøger gennem bl.a. kampagner, projekter og politisk lobbyarbejde at støtte og fremme mulighederne for friluftsliv.

www.skovskolen.dk Skovskolen. Uddannelsescenter for skov og landskab.

www.sns.dk Skov- og Naturstyrelsen. Styrelsen for Danmarks skove, natur og kulturmiljø.

www.skovforeningen.dk Dansk Skovforening er skovbrugets brancheorganisation. Skovforeningen arbejder for at fremme dansk skovbrugs erhvervsmæssige og faglige interesser - og for at fremme et skovbrug der samtidig kan bevare skovenes naturværdier.

Samer

www.sapmi.se Samernas Rigsförbund. "Man har inte hört, att lapparna skulle ha kommit hit någonstans ifrån. Lappen har varit en urgammal invånare överallt här i Lappland, och då lappen fordom bodde här vid havskusten, då fanns det inte enda annan inbyggare vid havskusten, och då var det lapparna gott att vara. Och lapparna ska också fordom bott överallt på den svenska sidan. Då fanns det inte bönder någonstädes; lapparna visste inte av, att det fanns andra människor än de själva".

www.sametinget.se Det svenske sameting Ett demokratiskt organ för ökat samiskt själbetämmande.

www.samiskhs.no Den samiske højskole i Kautokeino, Nordnorge.

www.itv.se/boreale/gaaltije.html Sydsamisk kulturcentrum.Våra fjäll är våra. Där har vi vuxit upp, bott, verkat och gått ur tiden. Spår och lämningar är svåra att finna. Men vi var där. Vi finns där.

www.koas.no Karasjok oplevelser. Arrangør av samiske aktiviteter og opplevelser.

www.ajtte.com Ájtte, Svenskt Fjäll- och Samemuseum i Jokkmokk är ett av Sveriges nyaste museer. Ájtte är specialmuseum för fjäll-kedjans natur och kultur, huvudmuseum för den samiska kulturen och ett informationscentrum för fjällturisten.

Friluftsliv

www.faerd.dk

FÆRD er en friluftvirksomhed, der arrangerer kurser, oplæg og vejledning i friluftsliv, friluftshåndværk, udepædagogik og teambuilding.

FÆRD har kontakt til et stort antal veluddannede friluftsvejledere, hvilket sikrer at kvaliteten og sikkerheden på kurserne er i orden.

FÆRD arrangerer kurser for både børn og voksne .

www.vildmarksliv.dk

Vildmarksliv.dk - en guide til aktiv ferie. Giver gode råd samt inspiration til ophold i naturen

www.vesletun.com/vesleskogen.htm

Barna på Veslestua og Regnboga  nytter Vesleskogen som base i perioder av 14 dager. Vesleskogen er et leirområde med gapahuk, lavvu, to-seters utedo og bålplass. Skogen ligger i kort gangavstand frå barnehagen.

www.megin.dk Hjemmeside til MEGIN sejljollen som vi bruger på naturskolen.

www.heltude.dk/

Center for friluftsliv og håndværk,

beliggende i Nordvestsjælland.

Vi vejleder i friluftsliv og arbejder med udvikling og fremstilling af grej til friluftsbrug.

"Økobyg" producerer laftebyggeri i heltømmer.

FÆRD arrangerer kurser for både børn og voksne .

www.design-produktion.dk

Design & Produktion er en mindre dansk virksomhed baseret på håndværksmæssige traditioner. Baggrunden er et langvarigt og indgående kendskab til produktion af legeredskaber og artistudstyr.

Siden hen er Design & Produktion også blevet Danmarks førende producent af bålpladsudstyr til daginstitutioner, skoler og naturvejledere m.fl.

Andet

www.natmus.dk Nationalmuseets hjemmeside.

www.geografforlaget.dk Forlag for geografi, natur/teknik og miljø.

www.melbar.de Middelalderudstyr:
Blankwaffen, Schwerter, Rüstungen, Bögen, Zubehör, Gewandungen, Schreibzeug, Lederwaren, Kunst und Gebrauchsgegenstände, Waffenschmied, Waffenhändler, Bogner, Krämer, Gurtler und Scheidner, Larp, Fantasy

www.vindblaes.dk Vindblæs Friskole:
Vi er ca. 70 familier med godt 100 skolesøgende børn i området Hadsund og Mariager, der sammen med 9 faste lærere står sammen om Vindblæs Friskole.

Fjordens Naturskole
ved